Pressemelding Eldorado Esport & Entertainment Oslo AS

Pressemelding Eldorado Esport & Entertainment Oslo AS                                  10. Januar 2020

Gamle Eldorado Kino blir esport- og gamingsenter

Gamle ærverdige Eldorado Kino i Torggata Oslo gjenåpner som Norges største esport- og gamingsenter. Senteret som åpner til sommeren, vil bli unikt også i europeisk sammenheng, med en dedikert esport-arena, eget streamingstudio for esport og et stort antall gaming-, VR-stasjoner og gamingtilbud for publikum.   

Året var 2012 og James Bond filmen «Skyfall» skulle bli en av de siste kinofilmene som ble vist på Eldorado Kino. Det var for mange kinolokaler i Oslo, og Eldorado ble bygget om til det som trolig var Norges største bokhandel. Nå, åtte år senere, skal lokalene igjen fylles med underholdning og action. Eldorado bygges om til å bli Norge største esport og gamingsenter med en egen esportarena.

Internasjonalt er esport blitt en hel egen industri som omsetter for mer enn en milliard dollar. Sporten opplever høy publikumsinteresse over hele verden og har i flere år vokst over 20% årlig regnet i antall seere. Her hjemme har spillmagasinet presssfire.no beregnet at det i 2019 var ca. 12.000 aktive esport-utøvere. Det betyr at det er flere esport-utøvere enn det er aktive basketball- eller ishockey-spillere. Norge har to regjerende verdensmestere i forskjellige esport-grener, flere utøvere i verdenstoppen, fire profesjonelle lag, og en av Europas største ligaer.

  • Esporten er i rivende utvikling både internasjonalt og her hjemme i Norge, men enn så lenge har det manglet gode lokaler og fasiliteter for utøvere eller gamere til å dyrke interessen sin dataspill, sier initiativtaker og daglig leder Helge Lunde.

Med en egen dedikert esport-arena og scene for turneringer og gaming-liveshows, et eget streaming-studio, et stort antall høykvalitets spill-stasjoner, egne VR-rom blir Eldorado unikt også i Europeisk sammenheng med sitt konsept.

  • Vi har besøkt mange sentre i Europa det siste året, men ikke funnet noe med alle elementene vi får på Eldorado. Tanken er å ha noe for alle, både den proffe esport-utøveren, hobby-gameren og publikum i form av lettbent underholdning med liveshows.

Ambisjonen er ikke mindre enn å være et unikt sted med unike opplevelser, slik navnet lover – et Eldorado, avslutter Lunde.

Eldorado vil åpne dørene for publikum sommeren 2020.

Ved spørsmål ta kontakt med;
Helge Lunde, daglig leder,
helge@eldoradoesport.no, telefon: 48200570

Eldorado esport & entertainment Oslo AS, driver Norges største esportsenter, Eldorado. Senteret har en dedikert esport-arena for esport-turneringer og scene for gaming-liveshows, eget spesialisert streaming-studio, et stort antall høykvalitets gaming-stasjoner, egne VR-rom. Eldorado tar sikte på å være en pulserende arena med unike opplevelser for toppen, bredden og fansen av norsk esport og gaming. Selskapet ble etablert i 2019 og ledes av Helge Lunde. www.eldoradoesport.no